لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۳ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۸

خبر ها

پارلمان اسرائیل قوانینی را تصویب کرد که فعالیت UNRWA را تهدید می‌کند

انتونیو گوتیرش هشدار داد که اجرای این قوانین، UNRWA را از انجام وظایفش منع خواهد کرد.
انتونیو گوتیرش هشدار داد که اجرای این قوانین، UNRWA را از انجام وظایفش منع خواهد کرد.

پارلمان اسرائیل روز دوشنبه دو قانون را تصویب کرد که امکان دارد فعالیت UNRWA، ادارۀ خاص ملل متحد برای پناهجویان فلسطینی در نوار غزه، را تهدید کند.

این قوانین اگرچه به گونۀ فوری نافذ نمی‌شوند، اما فعالیت UNRWA را در خاک اسرائیل منع می‌کنند، روابط اسرائیل با این اداره را قطع کرده و آن را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی می‌کنند.

این قوانین ممکن است روابط تیره اسرائیل با ملل متحد را تیره‌تر سازد.

متحدان اسرائیل از قبل ابراز نگرانی کرده‌اند که اختلاف با ملل متحد ممکن است کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه را تحت تأثیر قرار دهد.

انتونیو گوتیرش، سرمنشی ملل متحد، گفته که در صورت اجرای این قوانین، UNRWA از انجام وظایف محوله توسط مجمع عمومی ملل متحد منع خواهد شد.

وی در اعلامیه خود گفته است: "هیچ بدیلی برای UNRWA وجود ندارد."

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

دیدبان حقوق بشر تغییرات پلان شده در قانون ضد جاسوسی ترکیه را مانع کار فعالان مدنی دانست

تصویر آرشیف: سامان دیدبان حقوق بشر
تصویر آرشیف: سامان دیدبان حقوق بشر

دیدبان حقوق بشر(هیومن رایتس واچ) می گوید که تغییرات پلان شده در قانون ضد جاسوسی ترکیه، فعالیت مدافعان حقوق و خبرنگاران را تهدید می کند.

براساس خبرگزاری فرانسپرس، هیومن رایتس واچ روز شنبه(۲ نوامبر) گفت که این تعدیل"در تلاش است تا تعریف جاسوسی را به شیوه مبهم گسترش دهد که می تواند کار مشروع مدافعین حقوق بشر، خبرنگاران و سایر فعالان جامعه مدنی را جرم تعریف کند."

هیو ویلیامسن(Hugh Williamson) متخصص اروپا و آسیای مرکزی در دیدبان حقوق بشر دیروز گفت که این تغییر"به حکومت ترکیه صلاحیت می دهد تا سازمان های قانونی حقوق بشر، رسانه ها و سایر جامعه مدنی را به حیث جاسوسان یا دشمنان دولت علامت گزاری کرده، کار آنها را بی اعتبار و حتی جرم بی انگارد."

متنی که قانون ضد جاسوسی ترکیه را تعدیل می کند، قرار است به زودی در پارلمان آن کشور مورد بحث قرار گیرد و بر افرادی که به کار برای منافع خارجی گناهکار شناخته شوند، تا هفت سال حبس در زندان را اجازه خواهد داد.

درگیری های تازه در سودان جان حداقل ۱۲ تن را گرفت

جنگ و درگیری ها در سودان
جنگ و درگیری ها در سودان

کمیته مقاومت محلی در سودان که یکی از صدها گروه داوطلب است که کمک‌ها را در سراسر آن کشور هماهنگ می‌کند، می گوید که روز شنبه(۲ نوامبر) حداقل ۱۲ تن در شمال منطقه دارفور کشته شدند.

به گفتۀ فعالان، دیروز در اثر بمباران نیروهای حمایت سریع که از ماه اپریل سال گذشته با اردوی سودان می‌جنگند، پنج تن نیز زخمی شده‌اند.

در این حال مقامات ملل متحد نگرانی فزاینده ای را در مورد شرایط وخیم در شهر دارفور و در سراسر سودان ابراز کرده اند.

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد در اواخر ماه اکتوبر به شورای امنیت این سازمان گفت که "مردم سودان در یک کابوس خشونت زندگی می کنند، با کشته شدن هزاران فرد ملکی، با ظلم های غیرقابل بیان، به شمول تجاوز جنسی و حملات گسترده جنسی روبرو هستند."

از ۱۵ اپریل ۲۰۲۳ میلادی که درگیری بین اردوی سودان و نیروهای حمایت سریع آغاز شد، بیش از ۱۲ هزار تن کشته شده اند.

وزارت خارجه امریکا اقدام مسکو برای محکومیت یک کارمند سابق قونسلگری ایالات متحده در روسیه را تقبیح کرد

ساختمان وزارت خارجه ایالات متحده - واشنگتن
ساختمان وزارت خارجه ایالات متحده - واشنگتن

ایالات متحده، تصمیم مقامات روسیه را در مورد محکوم کردن یک کارمند سابق قنسولگری امریکا در منطقۀ ولادی وستوک به حبس طولانی، به شدت محکوم کرد.

وزارت امور خارجۀ امریکا، روز شنبه(۲ نوامبر) در اعلامیه‌ای گفت که ایالات متحده، محکومیت رابرت شونوف، کارمند سابق مأموریت این کشور در روسیه را به شدت محکوم می کند.

در اعلامیه، اتهامات علیه شونوف، بی اساس و محکومیت او بی عدالتی فاحش خوانده شده است.

محکمۀ منطقه ای پریموریه در شرق دور روسیه، در اول نوامبر شونوف را به اتهام "همکاری محرمانه با یک کشور خارجی" به چهار سال و ۱۰ ماه حبس در زندان و پرداخت یک میلیون روبل معادل بیش از ۱۰ هزار دالر امریکایی جریمه، محکوم کرد.

رابرت شونوف پس از ختم دوران حبس، یک سال و چهار ماه دیگر را باید تحت محدودیت‌های آزادی مشروط بگذراند.

خبرنگاران مهاجر افغان در تهران خواهان رسیده‌گی به وضعیت خبرنگاران و فعالین مدنی در ایران شدند

تعدادی از فعالان مدنی افغانستان در ایران که خواهان رسیده گی به وضعیت مهاجرین به ویژه جامعه خبرنگاران و فعالان مدنی افغان هستند.
تعدادی از فعالان مدنی افغانستان در ایران که خواهان رسیده گی به وضعیت مهاجرین به ویژه جامعه خبرنگاران و فعالان مدنی افغان هستند.

شماری از فعالان جامعه مدنی و خبرنگاران افغان، روز شنبه(دوم نوامبر) در نشستی که از سوی سازمان جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغان مقیم ایران در شهر تهران دایر شده بود، خواستار رسیدگی به وضعیت خبرنگاران افغان در ایران شدند.

نوید عزیزی مسول مطبوعاتی و عضو رهبری این سازمان شام گذشته به رادیو آزادی گفت که در این نشست بیش از ۵۰ خبرنگار و فعال جامعۀ مدنی به شمول زنان و دختران اشتراک داشتند:

"هدف از نشست سازمان جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغانستان مقیم ایران این بود که هیچ توجه ای از سوی نهاد های جامعۀ بین المللی صورت نگرفته، داد خواهی ما اینست که حد اقل به وضعیت خبرنگاران و فعالان جامعۀ مدنی، توجه داشته باشند. اگر اینبار توجۀ صورت نگرفت، ما دست به تحصن و اعتراضات گسترده خواهیم زد."

با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، فعالیت بیش از نصف رسانه های این کشور به دلایل مختلف متوقف شد و هزاران خبرنگار از کار بیکار شدند. شماری از خبرنگاران مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، صد ها خبرنگار و کارمند رسانه ای هم مجبور به ترک افغانستان گردیده، به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و ایران مهاجر شده اند، که با مشکلات زیاد مواجه اند و شکایت دارند که از سوی نهاد های بین المللی هیچ توجه به وضعیت آنها نشده است.

یک افغان و پنج ایرانی در زندان قزل حصار شهر کرج ایران اعدام شدند

ایران، حقله دار و جلاد.
ایران، حقله دار و جلاد.

سازمان حقوق بشر ایران می گوید که شش تن، به‌شمول یک افغان توسط رژیم ایران اعدام شده اند.

این سازمان روز شنبه(۲ نوامبر) گفت که این پنج تن در دوسیه‌های جداگانه به اتهامات مرتبط با "مواد مخدر"، "محاربه» و یا "قتل عمد" به اعدام و یا قصاص محکوم شده بودند و حکم اعدام بر آنها روز چهار شنبه گذشته در زندان قزل حصار در شهر کرج، تطبیق شده است.

سازمان حقوق بشر ایران که در شهر اسلو در ناروی مستقر است، همچنین در گزارشی گفته که با افزایش تنش ها بین ایران و اسرائیل، حداقل ۱۶۶ تن در ماه اکتبر سالجاری میلادی، توسط جمهوری‌ اسلامی اعدام شده اند.

از زمان ثبت اعدام‌ها توسط سازمان حقوق‌بشر ایران در سال ۲۰۰۷ میلادی، این بلندترین تعداد اعدام های گزارش شده در یک ماه است. به گفتۀ این سازمان ۱۳ افغان، شش زن و یک شهروند ایرانی- جرمنی شامل اعدام‌شدگان در این ماه بوده اند.

طالبان در ولسوالی شهرک ولایت غور ده‌ها تن به شمول تعدادی از کودکان را بازداشت کرده اند

تصویر آرشیف: طالبان در ولایت غور .
تصویر آرشیف: طالبان در ولایت غور .

دو منبع محلی در ولایت غور به رادیو آزادی تأیید کردند که طالبان پس از درگیری با مردم قریه تنگی ازو در ولسوالی شهرک، ۳۰ نفر از ساکنان محل، از جمله چند کودک را بازداشت کرده‌اند.

این درگیری روز پنجشنبه گذشته زمانی آغاز شد که به گفتۀ باشنده های محل یکی از فرماندهان طالبان، به بهانه تلاشی خانه‌ها و با انگیزه‌های شخصی، در یک روز دوبار به بازرسی خانه‌های مردم پرداخت.

به گفته منابع، مردم محل که مخالف تلاشی خانه ها بودند، با طالبان درگیر شده و شماری از آن‌ها را خلع سلاح کردند.

این رویداد در حالی رخ داده است که هفته گذشته نیز در روستای سنگان ولسوالی پسابند غور، در جریان تلاشی خانه‌ها توسط طالبان، مردم محل با آن‌ها درگیر شده و شش نفر زخمی شدند.

به « رادیو غرغشت» در ولایت خوست اجازه داده شد تا نشرات خود را دوباره آغاز کند

بر اساس گزارش ها، نشرات رادیو غرغشت در مرکز و ولسوالی های ولایت خوست شنیده میشود.
بر اساس گزارش ها، نشرات رادیو غرغشت در مرکز و ولسوالی های ولایت خوست شنیده میشود.

نشرات یک رادیوی محلی به نام «غرغشت» در ولایت خوست که بخاطر پخش موسیقی در پس زمینه برخی برنامه‌هایش، متوقف شده بود، از سر گرفته شد.

مرکز خبرنگاران افغانستان با نشر خبرنامه ای گفته است که این رادیو سه روز پیش از سوی اداره امر به معروف و نهی از منکر این ولایت بسته شده بود.

مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن استقبال از آغاز مجدد نشرات رادیو محلی غرغشت، بستن آنرا در این مدت نقض صریح حقوق یک رسانه آزاد دانسته و گفته است که نباید این کار صورت می‌گرفت.

بر اساس معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان رادیو غرغشت یک رادیوی خصوصی است که شش سال قبل در خوست ایجاد شد.

این رادیو در ۲۴ ساعت ۱۸ ساعت نشرات دارد و برنامه های آن افزون بر خوست در ولایات همجوار از جمله پکتیا و مناطق مرزی پاکستان قابل شنیدن است.

این مرکز نگرانی جدی خود را نسبت تشدید محدودیت های کاری برای رسانه ها در ولایت خوست ابراز کرده و از مقام‌های تصمیم گیرنده طالبان خواسته است تا اجازه بدهند رسانه ها بر مبنای قانون رسانه های همگانی افغانستان فعالیت داشته باشند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره شان در افغانستان محدودیت‌های شدیدی را بر رسانه‌ها وضع کردند که در نتیجه شمار زیادی از رسانه ها بسته و تعدادی از خبرنگاران مجبور به ترک کشور و وظیفۀ شان شدند.

تیم ملی کریکت افغانستان برای مقابله با تیم بنگله دیش آمادگی می گیرد

بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان .
بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان .

تیم ملی کریکت افغانستان برای انجام سه مسابقه رسمی پنجاه آوره در برابر تیم ملی کریکت بنگله دیش آمادگی می گیرد. تمرینات این تیم چند روزی است که در استدیوم کریکت شارجه که استدیوم خانگی کریکت افغانستان نیز است آغاز شده است.

هردو تیم به روز چهارشنبه شانزدهم عقرب نخستین رقابت شانرا ساعت چهار بعد از ظهر به وقت کابل در استدیوم کریکت شارجه در امارات متحدۀ عربی برگزار می کنند.

مسابقه دوم هردو تیم به روز شنبه نزدهم عقرب و آخرین مسابقه میان هردو تیم به روز دوشنبه ۲۱ عقرب برگزار میشود.

همه این سه مسابقه "ساعت چهار" بعد از ظهر به وقت افغانستان انجام خواهد شد.

هردو تیم پیش از این شانزده بار در رقابتهای کریکت پنجاه آوره مقابل هم قرار گرفته اند که بنگله دیش ده بار پیروز شده است و اما افغانستان تنها شش بار به پیروزی رسیده است. اگر افغانستان در این سلسله از رقابتهای بین المللی کریکت پنجاه آوره همه سه رقابت اش را برنده شود، ضمن آنکه به قهرمانی در این سلسله از رقابتها دست خواهد یافت، می تواند ریکارد پیروزی های افغانستان را مقابل این تیم بهبود ببخشد.

در دو بازی مهم اخیر که هردو تیم باهم در دو رویداد بزرگ این رشته ورزشی برگزار کرده اند، تیم ملی کریکت بنگله دیش در جام کریکت آسیا یک سال و دو ماه قبل توانسته بود که افغانستان را با تفاوت ۸۹ دوش شکست بدهد، اما تیم ملی کریکت افغانستان در اکتوبر سال گذشته میلادی و در جام جهانی پنجاه آوره کریکت که در هند برگزار شده بود، بنگله دیش را با تفاوت شش ویکت شکست داد.

افغانستان پس از پایان این سلسله از رقابتهای کریکت پنجاه آوره با بنگله دیش، قرار است که چندین مسابقه بیست آوره، پنجاه آوره و تست را مقابل تیم زمبابوه برگزار کند.

آتش‌سوزی در یک شرکت گاز در ولسوالی پغمان ولایت کابل رخ داده است

ولایت کابل در نقشه افغانستان
ولایت کابل در نقشه افغانستان

قوماندانی امنیۀ حکومت طالبان در کابل از وقوع آتش‌سوزی در یک شرکت گاز در ولسوالی پغمان خبر داده است.

خالد زدران، سخنگوی این فرماندهی در شبکۀ ایکس ( تویتر سابق) حوالی ساعت ۶ نوشت که این آتش‌سوزی در منطقۀ قلعه حیدرخان رخ داد.

او افزوده است که تیم اطفائیه به محل رویداد رسیده است و در تلاش است تا آتش‌سوزی را هرچه زودتر مهار کند.

خالد زدران در مورد دلیل وقوع این رویداد چیزی ننوشته است.

تا هنوز جزئیات بیشتر در این مورد منتشر نشده است.

برای نخستین بار یک بانوی سیاه‌پوست رهبر حزب محافظه کار بریتانیا شد

 کمی بیدناک رهبر جدید حزب محافظه کار بریتانیا.
کمی بیدناک رهبر جدید حزب محافظه کار بریتانیا.

کمی بیدناک، امروز شنبه رهبر جدید حزب محافظه‌کار بریتانیا شد.

او نخستین زن سیاه‌پوست است که رهبری یک حزب سیاسی بزرگ در آن‌کشور را به عهده گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیدناک پس از رقابت بر سر رهبری این حزب، جانشین ریشی سوناک شد.

بیدناک ۴۴ ساله وعده کرده که حزب را به اصول بنیادی اش بر می‌گرداند.

کییر استارمر، صدراعظم بریتانیا از پیروزی خانم بیدناک استقبال کرد و گفت که نخستین رهبر سیاه‌پوست حزب ویست‌منستر لحظۀ افتخاربخش برای بریتانیا است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG