خبر ها
بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان از ترکیه اخراج شدند
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طالبان از اخراج بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان از ترکیه و بازگشت شان به افغانستان خبر میدهد.
این وزارت در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) امروز یکشنبه ۲۰ عقرب نوشت که ۳۲۵ تن از مهاجران افغان روزهای جمعه و شنبه ۱۸ و ۱۹ عقرب از شهر استانبول اخراج شدند و از طریق هوا به افغانستان بازگشتند.
در ادامه گفته شده که برخی از این افغانها دارای اسناد و برخی هم فاقد اسناد بودند.
ترکیه در ماههای اخیر عملیات اخراج مهاجرین بدون اسناد را در این کشور تشدید کرده است.
بر اساس گزارشها، پولیس ترکیه در ماه سنبله حدود ششصد مهاجر افغان را پس از بازداشت در شهر استانبول به مراکز اخراج از این کشور انتقال داده بود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
وزیر خارجۀ جرمنی از حمایت چین از جنگ روسیه علیه اوکراین انتقاد کرد
انالینا بایربک، وزیر خارجۀ جرمنی پیش از سفرش به پکن، از حمایت چین از جنگ روسیه علیه اوکراین انتقاد کرد.
وزیر خارجۀ جرمنی دیروز (یکشنبه) گفت که به جای اینکه چین به عنوان عضو دائمی شورای امنیت ملل متحد مسئولیت حفظ صلح و امنیت در جهان را بپذیرد، با ارائه کمکهای اقتصادی و نظامی به روسیه، بر خلاف منافع اساسی اتحادیۀ اروپا عمل میکند.
قرار است که وزیر خارجۀ جرمنی در سفر امروز (دوشنبه) خود به چین با همتای چینی خود وانگ یی دیدار کند.
جو بایدن پسرش را عفو کرد، هنتر محکوم به جرایم مالیاتی و تسلیحات فدرال بود
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا روز یکشنبه (اول دسامبر) پسرش هنتر را عفو کرد و به این ترتیب وعده خود را مبنی بر عدم استفاده از اختیارات فوقالعادۀ ریاست جمهوری به نفع یکی از اعضای خانوادهاش زیر پا گذاشت.
هنتر بایدن به دلیل جرایم مالیاتی و تسلیحات فدرال با محکومیت احتمالی زندان روبهرو بود.
رئیس جمهور بایدن پیش از این و پس از محکومیت پسرش در دو پرونده در ایالتهای دلاور و کالیفورنیا گفته بود که پسرش را عفو نخواهد کرد و مجازات او را کاهش نخواهد داد.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که قرار بود محکمه تا چند هفته دیگر در بارۀ پروندۀ اسلحۀ هنتر بایدن حکم صادر کند.
رئیس جمهور بایدن در حالی اقدام به این کار کرده که تا کمتر از دو ماه دیگر کاخ سفید را به دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب واگذار خواهد کرد.
ایالات متحده، فرانسه، جرمنی و بریتانیا بر راه حل سیاسی برای پایان دادن به درگیریها در سوریه تأکید کردند
ایالات متحده، فرانسه، جرمنی و بریتانیا بر راه حل سیاسی برای پایان دادن به درگیریها در سوریه تأکید کردند.
این چهار کشور صبح امروز (دوشنبه) در یک بیانیۀ مشترک اعلام کردند که تحولات سوریه را به دقت زیر نظر دارند.
این کشورها همچنان خواستار کاهش تنش و حفاظت از غیرنظامیان و زیرساختها از سوی همه طرفها شدند.
در بیانیه آمده است که تشدید تنش کنونی فقط تأکیدی بر نیاز فوری به راه حلسیاسی به رهبری سوریه و مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ملل متحد است.
قطعنامه ۲۲۵۴ که شورای امنیت ملل متحد آن را در سال ۲۰۱۵ برای پایان دادن به جنگ سوریه تصویب کرده، خواستار حل و فصل سیاسی بحران و تشکیل یک دولت فراگیر و غیرفرقهای شده بود.
گروه موسوم به "هیئت تحریر الشام" که امریکا و بیشتر کشورها آن را تروریستی میدانند و متحدانش از روز چهارشنبه حملهای غافلگیرانه را در شمال غرب سوریه آغاز کرده و بخشهایی از این منطقه، از جمله شهر حلب، را به تصرف درآوردهاند.
حکومت طالبان خواهان حضور در نشست های جهانی مرتبط با تغییرات اقلیمی شد
اداره ملی محیط زیست حکومت طالبان می گوید که افغانستان درسالهای اخیر از تغییرات اقلیمی شدیدا متاثیر شده و باید در نشست های جهانی در مورد تغییرات اقلیمی حضور داشته باشد.
مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان در یک نشست خبری در کابل اشتراک شان در نشست تغییرات اقلیمی (COP29) در باکو را به عنوان یک دستاورد بزرگ توصیف کرد و گفت در این نشست با "۱۹ سازمان و کشور های مختلف" از جمله هیئت هایی از روسیه، قطر، آذربایجان و بنگله دیش دیدار کرده اند.
این درحالی است که در نشست تغییرات اقلیمی (COP29)، طالبان برای نخستین بارشرکت کردند.
اداره محیط زیست طالبان می گوید که باری مبارزه با پیامد های تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۳۰ افغانستان به ۲۰.۶ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد.
پیش از این سازمان ملل نیز خواستار اقدام برای کمک به افغانستان در جهت تقویت مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی شده بود.
کنفرانس تغییرات اقلیمی تحت نام کاپ بیست و نه (COP29) که از سوی سازمان ملل متحد در آذربایجان برگزار شده بود، کشورهای ثروتمند متعهد شدند که تا سال ۲۰۲۵ به کشورهای توسعه نیافته حداقل ۳۰۰ میلیارد دالر کمک نمایند تا با تغییرات اقلیمی مقابله کنند.
تصویب قانون جدید « حجاب و عفاف» در ایران با واکنشهای گسترده به همراه شد
تصویب قانون جدید حجاب و عفاف در ایران واکنشهای گستردهای را برانگیخته است.
این قانون که انتظار میرود توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران توشیح شود، برای عدم رعایت حجاب، جریمه های بین ۱۵ میلیون تا ۱۶۵ میلیون تومان برای زنان تعیین کرده است.
طبق گزارشها، زنانی که جریمه میشوند، در صورت عدم پرداخت جریمه از خدمات مالی، اداری و اجتماعی محروم خواهند شد.
یکی از مواد این قانون که واکنشهای فراوانی را برانگیخته، این است که اتباع خارجی نیز میتوانند در زمینه حجاب به زنان توصیه کنند.
اگرچه در ایران ماموران امر به معروف باید تابعیت ایرانی داشته باشند، اما در تفسیر این قانون اشاره شده است که اتباع خارجی با اقامت قانونی از این محدودیت مستثنی هستند.
بیش از ۹۰ درصد مهاجران خارجی در ایران افغان هستند.
طبق گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، بیش از چهار میلیون افغان در ایران زندگی میکنند که حداقل ۳۵۰ هزار نفر از آنها دارای اقامت قانونی هستند.
یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی توسط نیروهای امنیتی گرجستان بازداشت شد
یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی به نام بکا برادزه هنگام قدم زدن در نزدیکی پارلمان گرجستان در تفلیس، توسط نیروهای امنیتی این کشور مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شده است.
جانو چکادوا وکیل وی به رادیو اروپای آزادی/ رادیو آزادی گفت که او هنگام قدم زدن درنزدیکی یک تجمع ضد دولتی در اوایل صبح اول دسمبر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.
وکیل برادزه ادعا کرده که او مورد لت و کوب نیز قرار گرفته است.
هنوز این ادعا تایید نشده است.
به گفته چکادوا، پس از معاینه، برادزه به یک مرکز بازداشت موقت منتقل شده است.
این درحالی است که گرجستان درکنار ناامنی ها پس از انتخابات پارلمانی ماه اکتوبر؛ شاهد اعتراضات در واکنش به توقف مذاکرات در مورد عضویت عضویت در اتحادیه اروپا است.
دولت این کشور اعلام کرده است که که مذاکرات برای عضویت به اتحادیه اروپا را برای چهار سال آینده، به دلیل آنچه گرجستان «باجخواهی» این اتحادیه میخواند، متوقف میکند.
طالبان چهار مرد و یک زن را در ولایت خوست شلاق زدند
ستره محکمه حکومت طالبان می گوید که چهار مرد و یک زن را روز یکشنبه در خوست شلاق زدند.
این اداره حکومت طالبان روزیکشنبه در صفحه ایکس( تویتر سابق) خود نوشته است که این دوتن به جرم روابط نامشروع و سه تن دیگر به جرم لواطت از سوی محکمه ابتدایی ولایت خوست به هر کدام به ۳۹ دره محکوم شده بودند.
در اعلامیه ستره محکمه حکومت طالبان آمده است که این افراد به ده ماه تا چهار سال حبس تنفیذی نیز محکوم شدند.
طالبان درحالی مجازات بدنی در سراسر افغانستان را افزایش داده اند که دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) پیش از در گزارشی سه ماهه اش گفت که از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر سال روان میلادی، مجازات بدنی دستکم ۱۱۱ نفر شامل ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر را در افغانستان مستند کردهاست.
مجازات بدنی از سوی حکومت طالبان همواره با انتفاد نهاد های حقوق بشری همراه بوده است.
قرار داد مطالعات تخنیکی بند برق باغدره در ولایت کاپیسا به یک کمپنی چینی سپرده شد
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان توافقنامه ای را با شرکت چینی قراردادی مس عینک لوگر (MCC-JCL) برای بررسی و مطالعات تخنیکی بند برق باغدره در ولایت کاپیسا امضا کرده است.
براساس گزارش آژانس خبری باختر، این توافقنامه روز یکشنبه میان ملا عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، و سونگ ون بینگ، رئیس شرکت مذکور، به امضا رسید.
طبق این قرارداد، شرکت چینی ۸ ماه فرصت دارد تا مطالعات تخنیکی روی بند برق باغدره را انجام دهد.
به گفته وزارت انرژی و آب، این پروژه برای تامین برق مورد نیاز معدن مس عینک اهمیت زیادی دارد.
از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان، چین روابط اقتصادی نزدیکی با حکومت طالبان برقرار کرده و تاکنون چندین پروژه استخراج معادن و سایر پروژه های اقتصادی میان شرکتهای چینی و طالبان به امضا رسیده است.
شرکت هوایی کامایر: در ماه جاری پروازهای مستقیم بین کابل و دوحه آغاز خواهد شد
شرکت هوایی خصوصی کامایر میگوید که در ماه جاری پروازهای مستقیم بین کابل و دوحه را آغاز خواهد کرد.
این شرکت امروز (یکشنبه) در خبرنامهای اعلام کرد که پروازهای مستقیم کابل و دوحه با پرواز یکی از هواپیماهای این شرکت از ۱۷ دسمبر آغاز میشود.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در اواسط ماه آگست ۲۰۲۱، تمام پروازها بین افغانستان و کشورهای خارجی به حالت تعلیق درآمد، اما در دو سال گذشته، برخی خطوط هوایی از منطقه پروازهای خود را به کابل و چندین شهر دیگر در افغانستان از سر گرفتند.
دونالد ترمپ کش پاتل مقام سابق امنیت ملی امریکا را به عنوان رئیس فدرال معرفی خواهد کرد
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا اعلام کرد که کش پاتل، مقام سابق امنیت ملی امریکا را به عنوان رئیس ادارۀ تحقیقات فدرال (اف بی آی) معرفی خواهد کرد.
پاتل که قبلاً به عنوان وکیل مدافع و لوی سارنوال فدرال خدمت کرده، پیش از این خواستار سلب نقش FBI در جمعآوری اطلاعات و پاکسازی این اداره از کارمندانی شده که از برنامههای ترمپ حمایت نمیکنند.
کش پاتل که اصالتاً هندی است، در دور اول ریاست جمهوری ترمپ در چندین سمت کلیدی از جمله مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع خدمت کرده است.