افغانستان
طالبان: در دو ماه گذشته ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به نیمروز انتقال داده شده است
مقامهای طالبان میگویند که در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به ولایت نیمروز افغانستان انتقال داده شده است.
سید سلیمان آغا بهیر، معاون والی طالبان در نیمروز، روز گذشته به رسانههای محلی گفت که در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده میشود که بیشترشان تیر باران شدهاند.
این در حالیست که اخراج اجباری آن عده از پناهجویان افغان که مدارک قانونی اقامت ندارند، از ایران ادامه دارد.
مقامهای ایران اعلام کردهاند که تا پایان سال ۱۴۰۳، دو میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را از آن کشور اخراج میکنند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
در دیدار سفیر طالبان با وزیر خارجه پاکستان در مورد روابط عمیق بین دو کشور تأکید شد
سردار احمد شکیب سرپرست سفارت افغانستان در کنترل طالبان در اسلام آباد و محمد اسحاق دار معاون صدراعظم و وزیر خارجۀ پاکستان در مورد تقویت روابط دو جانبه گفتگو کرده اند.
وزارت خارجۀ پاکستان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) امروز دوشنبه ۱۹ قوس نوشت که آنها در مورد روابط عمیق بین پاکستان و افغانستان بحث و توافق کردند که روابط دوجانبه را تحکیم بخشند.
در ادامه آمده که در این دیدار محمد صادق نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان نیز حضور داشت.
صادق هفتۀ گذشته برای دومین بار در این سمت گماشته شد.
آصف درانی نمایندۀ ویژۀ پیشین پاکستان برای افغانستان در ماه سنبلۀ امسال برکنار شد.
پاکستان از کشورهای انگشت شماری است که دیپلوماتان طالبان را پذیرفته است و سفارتش در کابل فعالیت دارد؛ اما مقامهای پاکستانی پیوسته ادعا کرده اند که جنگجویان طالبان پاکستانی در قلمرو افغانستان حضور دارند و حکومت طالبان علیه آنها اقدام نکرده است.
طالبان در افغانستان حضور این جنگجویان را در خاک این کشور رد کرده و گفته اند که به کسی اجازه نمی دهند که از قلمرو افغانستان ضد کشورهای دیگر استفاده کند.
جبهه مقاومت ملی افغانستان ادعا میکند یک عضو نیروی طالبان را در فاریاب کشتند
یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» ادعا میکند که در حملۀ افرادش در فاریاب یک عضو نیروی طالبان کشته شده است و دو تن دیگر آنان زخمی شده اند.
این جبهه در خبرنامه ای امروز دوشنبه ۱۹ قوس گفت که این حمله شب گذشته به گزمۀ نیروهای طالبان در ولسوالی قیصار ولایت فاریاب انجام شد.
طالبان در مورد این ادعا هنوز چیزی نگفته اند. رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا را به طور مستقل تأیید کند.
سازمان ملل متحد: بیش از شش میلیون نفر در افغانستان به سرپناه نیاز دارند
در گزارشی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان آمده است که آمار بلند عودت کنندگان، بحرانهای طبیعی از جمله زلزله و سیلاب و گسترش میزان فقر و بیکاری از عوامل عمدۀ افزایش نیازمندی به سرپناه در این کشور است.
در این گزارش که روز یکشنبه ۱۸ قوس در رلیف وب منتشر شد همچنان آمده که بر اثر زلزلههای اکتوبر سال گذشته در هرات بیش از ۴۸ هزار خانه تخریب یا ویران شده اند.
در ادامه آمده که سیلابها در سال جاری میلادی باعث تخریب یا ویران شدن بیش از ۱۸ هزار و ۴۶۰ خانه در سراسر افغانستان شده است.
افغانستان یکی از ده کشور آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی دانسته می شود.
میلیونها نفر در این کشور در کنار سرپناه به کمکهای بشری نیز نیاز دارند.
بر اساس ارقام دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد، شمار مجموعی نیازمندان به کمکهای بشری در افغانستان در حال حاضر به بیش از ۲۳ میلیون نفر میرسد.
سراج الدین حقانی: اگر مردم در نظام ما فاسد شدند از تنگ نظری ماست
سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخلۀ طالبان بار دیگر به گونۀ غیرمستقیم از سیاستهای رهبری خود انتقاد کرده است.
او روز یکشنبه در مراسم فارغ التحصیلی مدرسه ارغنده در کابل گفت که حکومتشان نباید برای دلسردی مردم از اسلام دست به چنین کارهایی بزند.
"اگر مردم در نظام ما فاسد شدند و مردم به کفر رفتند، این به این معناست که چیزی که تنگ نظری ماست، فکر ماست، با نظام اسلامی وفا نکردیم و تیم ضعف ما به شمار میرود. به این فکر نکنین که من از امروز حاکم هستم، اگر کسی حرف مرا قبول میکند، قبول کند و اگر قبول نمیکند آسمان به زمین میخورد، نه تو در مقابل خداوند مسئول استی."
اگرچه حقانی مستقیماً نام کسی را ذکر نکرد، اما اظهارات وی در حالیست که هفتۀ گذشته طالبان تحصیل دختران را در انستیتوتهای طبی ممنوع کرده بود که واکنشهای گستردۀ داخلی و بین المللی را برانگیخت.
حقانی و چند تن دیگر از اعضای کابینۀ طالبان پیش از این نیز به گونۀ غیرمستقیم از سیاستها و دستورات ملا هبتالله آخندزاده، رهبر خود انتقاد کرده اند.
شرکت برشنا تحت کنترل طالبان اعلام کرده است که مشکل تخنیکی برق وارداتی ایران حل شد
شرکت برشنا تحت کنترل طالبان اعلام کرده است که مشکل تخنیکی برق وارداتی ایران حل شده و روند تأمین برق به حالت عادی بازگشته است.
این درحالی است که روز یکشنبه این اداره خبر داد که برق وارداتی از ایران به دلیل مشکلات فنی در داخل خاک ایران قطع شده بود و بخش بزرگی از مناطق ولایات غربی افغانستان بدون برق باقی مانده بودند.
پیش از این، صبح یکشنبه برق وارداتی ترکمنستان نیز با مشکلاتی روبه رو شده بود.
افغانستان ۷۰ در صد برق خود را از تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ایران وارد میکند.
پیش از این نیز برق افغانستان به طور عمده به دلیل مشکلات فنی یا مالی از سوی این کشورها قطع شده بود که باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای مردم شده است.
سازمان ملل؛ ۱۷۵ هزار تن از بیجاشدگان داخلی در افغانستان کمکهای زمستانی دریافت میکنند
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان در افغانستان ( یو ان اچ سی آر) میگوید که قرار است در زمستان پیش رو ۱۷۵ هزار تن از بیجاشدگان داخلی کمکهای زمستانی دریافت کنند.
این اداره روز یکشنبه در صفحه ایکس (توییتر سابق) نوشته که این کمکها شامل کمپل، وسایل آشپزخانه و ترپال میباشد و با همکاری آژانس همکاری بینالمللی توسعه چین و سفارت چین در افغانستان توزیع خواهد شد.
این کمکها در حالی توزیع میشود که در سال جاری، حوادث طبیعی مانند سیلاب، بارانهای شدید و طوفانها، باعث تخریب خانههای بسیاری از مردم در برخی از ولایات افغانستان بیجا شدند.
حکومت طالبان از سقوط حکومت سوریه به دست گروه "هیئت تحریر الشام" استقبال کرد
حکومت طالبان از سقوط حکومت سوریه به دست گروه "هیئت تحریر الشام" استقبال کرده و گفته که با این تحول عامل جنگ و بیثباتی سوریه از بین رفته است.
ایالات متحده و بیشتر کشورها، گروه هیئت تحریر الشام را یک سازمان تروریستی میدانند.
وزارت خارجۀ طالبان امروز (یکشنبه) با نشر اعلامیهای به زبانهای مختلف پیروزی شورشیان سوری را به مردم سوریه تبریک گفته است.
این وزارت از تحولات اخیر سوریه به عنوان یک انقلاب یاد کرده و افزوده است، طرفهای دخیل در این تحولات باید وضعیت را به گونهای مدیریت کنند که یک نظام امن، متحد و با ثبات به میان آید.
وزارت خارجۀ طالبان گفته که روند انتقال قدرت باید به گونهای صورت گیرد که یک نظام اسلامی مطابق به آرمانهای تمام مردم به میان آید.
طالبان از شورشیان سوری خواسته که به دور از تفاوتها عفو عمومی را در پیش گیرند و با متحد کردن تمام مردم یک سیاست مثبت را در پیش گیرند که سوریه از رقابتهای خارجی به دور نگهدارد و زمینۀ برگشت میلیونها پناهجوی سوری را فراهم کند.
یونیسف: در سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۲ میلیون کودک افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۲ میلیون کودک افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
یونیسف دیروز (شنبه) در گزارشی اعلام کرد که این بخشی از بحران بزرگی است که به دلیل آن ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک نیاز دارند.
یونیسف در گزارشی که یک تصویر تیره از وضعیت بشری در افغانستان ارائه کرده، گفته است که توجه از جنگ به سمت مشکلات اقتصادی، اثرات تغییرات اقلیمی و موانع عملی معطوف شده است.
یونیسف با اشاره به افزایش موانع بر سر راه رساندن کمکهای بشردوستانه، افزوده است، تنگتر شدن عرصۀ عمل برای سازمانهای بشردوستانه، ارسال کمکها را دشوارتر کرده است.
به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، خدمات اولیه برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت کودکان آسیبپذیر ضروری است.
در نتیجۀ یک رویداد ترافیکی در ارزگان سه نفر جان باختند
در نتیجۀ یک رویداد ترافیکی در ارزگان سه نفر جان باختند و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند.
مسئولان محلی طالبان در ارزگان میگویند که این رویداد ترافیکی در منطقۀ شینی و باریکی ولسوالی خاص ارزگان رخ داده است.
بلال روزگانی، سخنگوی فرماندهی امنیۀ طالبان در ارزگان گفته که این رویداد حوالی ساعت ۹ صبح امروز (یکشنبه) در نتیجۀ سرنگون شدن یک موتر مسافربری رخ داده است.
او علت این رویداد را بیاحتیاطی راننده و خرابی جاده عنوان کرده است.
باشندگان ولسوالی خاص ارزگان هم علت اصلی رویدادهای ترافیکی در این ولسوالی را خرابی جادهها عنوان میکنند و خواستار بازسازی جادههای این ولسوالی اند.
یونیسف: برای حمایت از پناهجویان افغان در پاکستان به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر نیاز دارد
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که برای حمایت از پناهجویان افغان در پاکستان به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر نیاز دارد.
یونیسف گفته است که از روز جمعه کمپاینی را برای جمع آوری ۱۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر برای پناهجویان افغان در پاکستان آغاز کرده است.
یونیسف در گزارشی اعلام کرد که بیش از سه میلیون پناهجوی افغان در پاکستان وجود دارد که ۴۹ درصد آنها را کودکان تشکیل میدهند.