افغانستان
نیشتر زدن و جمع آوری حاصلات کوکنار در ولایتهای جنوبی افغانستان آغاز شده است
برخی از مردم محلی میگویند که نیشتر زدن و جمع آوری حاصلات کوکنار در ولایتهای جنوبی افغانستان آغاز شده است.
یکی از این ولایتها کندهار است که به گفته برخی از مردم و دهقانان محلی در آن کوکنار به پیمانۀ وسیع کشت شده و هزاران نفرِ بیکار اکنون مشغول نیشتر زدن کوکنار شده اند.
باشندگان این ولایت، وضعیت ناگوار اقتصادی و خشکسالی را از عوامل کشت کوکنار میدانند.
در همین حال، ملا هبتالله آخندزاده رهبر طالبان در فرمانی کشت کوکنار را در افغانستان ممنوع اعلام کرده است.
در این فرمان که امروز منتشر شد آمده است که با افراد متخلف مطابق شریعت برخورد خواهد شد.
در فرمان همچنان استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانههای تولید هرگونه مواد نشهآور منع شده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
پولیس تهران برای دختری که در تهران خود را برهنه کرد، پرونده باز کرده است
پس از انتشار ویدئویی از آزار و اذیت یک دختر جوان توسط یک موترسایکلسوار در شبکههای اجتماعی، پولیس تهران از تشکیل پرونده برای این دختر به دلیل رعایت نکردن حجاب خبر داده است.
به گفتۀ پولیس تهران، برای مرد موترسایکلسوار نیز به دلیل ایجاد مزاحمت پرونده ایجاد شده است.
مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران روز شنبه با تأیید درستی فیلم منتشر شده گفت که این رویداد دهم عقرب در کوچهای به نام "افریقا" در تهران رخ داده است.
بر اساس اعلامیۀ پولیس تهران، دختر جوانی که در ویدیو دیده میشود، به اتهام رعایت نکردن قانون حجاب به مراجع قضایی معرفی شده است. در این اعلامیه مشخص نشده که این دختر تنها به این اتهام به مراجع قضایی معرفی شده و یا اتهامهای دیگری هم بر او وارد است.
موضوع برهنه شدن یک محصل پوهنتون آزاد اسلامی ایران که در اعتراض به بررسی لباسهایش از سوی نیروهای امر به معروف، خودش را برهنه کرد، واکنشهای زیادی را در رسانههای اجتماعی در پی داشته است.
رسانههای ایرانی گفتهاند که نیروهای امنیتی این دانشجوی دختر را با خود بردهاند.
خبرگزاری فارسنیوز، مربوط به سپاه پاسداران، گفته است که این دانشجو به شفاخانۀ عقلی و روانی معرفی شده است.
گزارشها میرسانند که حکومت ایران معمولاً معترضان را به دلیل مورد توهین و آزار و اذیت قرار دادن، به شفاخانه معرفی میکنند.
مای ساتو، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در بارۀ وضعیت حقوق بشر ایران نیز دیروز اعلام کرد که موضوع این دختر را به دقت زیر نظر دارد.
پیشتر سازمان عفو بینالملل نیز خواستار آزادی فوری این دختر شده و از مقامهای ایران خواسته بود که مانع از «شکنجه و بدرفتاری با او» در زمان بازداشت شوند و دسترسی او به خانواده و وکیل را تضمین کنند.
رئیس ادارۀ مهاجرین خراسان رضوی ایران: روزانه ۳ هزار افغان بازداشت و اخراج میشوند
حسین شرافتیراد، رئیس ادارۀ مهاجرین و اتباع خارجی ولایت خراسان رضوی ایران، میگوید که روزانه در این ولایت تا ۳ هزار افغان فاقد اسناد بازداشت و اخراج میشوند.
خبرگزاری دولتی ایرنا امروز (یکشنبه) به نقل از شرافتیراد گزارش داده که این افغانها پس از طی شدن مراحل قانونی از راه مرز دوغارون به افغانستان فرستاده میشوند.
او گفته که بهتازگی از کمپی که در ۲۰ هکتار زمین برای جمعآوری افغانهای فاقد اسناد در ولسوالی تایباد ساخته شده، بازدید کرده است.
آمار ادارۀ مهاجرین و اتباع خارجی ولایت خراسان رضوی نشان میدهد که در مشهد، مرکز این ولایت که پس از تهران میزبان بیشترین مهاجر است، حدود ۴۰۰ هزار مهاجر کارت هویت و اقامت دارند.
متقاعدان در کابل خواستار پرداخت حقوقشان شدند
شماری از متقاعدان دیروز (شنبه) در یک تجمع اعتراضی در کابل خواستار پرداخت حقوقشان شدند.
آنان که در برابر ریاست خزائین و تقاعد حکومت طالبان جمع شده بودند، از طالبان خواستند که حقوق تقاعدیشان را پرداخت کنند.
برخی از این متقاعدین گفته اند که با مشکلات شدید اقتصادی روبهرو هستند و به دلیل پرداخت نشدن حقوق تقاعدیشان مجبور شده اند که کودکانشان را به کارهای شاقه بگمارند.
طالبان با حاکمیت دوباره بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، روند پرداخت حقوق متقاعدان را متوقف کردند.
مقامهای طالبان در گذشته بارها مدعی شدند که حقوق متقاعدان را پرداخت خواهند کرد، اما با گذشت بیش از سه سال این روند تا هنوز آغاز نشده است.
پیش از حاکمیت دوبارۀ طالبان، بیش از ۱۵۰ هزار متقاعد در افغانستان ماهانه حدود معادل ۱۰۰ دالر امریکایی حقوق تقاعد دریافت میکردند.
آتشسوزی شب گذشته در کابل جان ۶ تن را گرفت
ادارۀ رسیدگی به حوادث و اطفائیۀ طالبان میگوید که در نتیجۀ آتشسوزی شب گذشته در ولسوالی پغمان دست کم ۶ نفر کشته و ۹ نفر دیگر زخمی شدند.
نورالله انصار، رئیس این اداره امروز (یکشنبه) در محلی که آتشسوزی رخ داده، به رسانهها گفت که این آتشسوزی خسارات مالی را نیز در پیداشته، اما آمار آن مشخص نیست و بررسیها در این باره ادامه دارد.
این آتشسوزی در یک شرکت گاز فروشی در منطقۀ قلعۀ حیدرخان ولسوالی پغمان ۵ و ۳۰ دقیقۀ پس از ظهر دیروز آغاز شد و تا ۴ صبح امروز ادامه یافت.
به گزارش برخی رسانههای داخلی، در پی آتش سوزی صدای چند انفجار نیز شنیده شده است.
مسئولان ادارۀ اطفائیۀ طالبان میگویند که تیمهای این اداره آتشسوزی را مهار کردند.
علت این آتشسوزی تا هنوز مشخص نشده است.
زلزله ۴.۲ ریشتری شب گذشته ولایتهای شرقی افغانستان را لرزاند
یک زلزله با شدت ۴.۲ ریشتر شب گذشته ولایتهای شرقی افغانستان را لرزاند.
بر اساس اطلاعات ادارۀ زلزلهشناسی جرمنی، مرکز این زلزله که ساعت ۱۱ بجه و ۴۰ دقیقۀ دیشب رخ داده، نورستان بوده و در عمق ۱۹۳ کیلومتری زمین رخ داده است.
در بارۀ تلفات و خسارات احتمالی این زلزله تا هنوز گزارش داده نشده است.
مقامهای پاکستان: ۴۰۰ هزار افغان از طریق گذرگاه تورخم به افغانستان فرستاده شده اند
مقامهای پاکستانی میگویند که از اول نوامبر ۲۰۲۳ به این سو که این کشور روند اخراج مهاجرین فاقد اسناد افغان را آغاز کرده، بیش از ۴۰۰ هزار افغان تنها از طریق گذرگاه تورخم به افغانستان فرستاده شده اند.
روزنامۀ پاکستانی "دان" امروز به نقل از مقامات پاکستانی گزارش داد که روند اخراج مهاجران افغان سال گذشته با سرعت آغاز شد، سپس این روند کند شد، اما اخیراً روند بازگشت داوطلبانۀ مهاجران افغان سرعت گرفته است.
پاکستان در ۳ اکتوبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که همه مهاجران غیرقانونی از اول نوامبر این سال از پاکستان اخراج خواهند شد.
در یک سال گذشته صدها هزار مهاجر افغان دیگر از راه سپینبولدک به افغانستان برگشت داده شدند و یا برگشت کرده اند.
یونیسف: تنها ۶ میلیون نفر در افغانستان به خدمات صحی دسترسی دارند
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در حال حاضر تنها ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در افغانستان به خدمات صحی دسترسی دارند.
یونیسف دیروز (شنبه) با نشر یک گزارش تازه در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) گفته که در ماه سپتمبر در ولایتهای مختلف افغانستان به ۲۴۰۰ مرکز صحی کمک مالی کرده است.
این درحالیست که بر اساس گزارشهای ادارههای ملل متحد، بخش صحی افغانستان با مشکلات زیادی روبهرو است.
دبلیو اچ او پیش از این هشدار داده بود که محدودیتهای طالبان بر داکتران زن و دیگر کارکنان صحی زن در افغانستان مانع بزرگی را در برابر ارائۀ خدمات صحی در این کشور ایجاد کرده است.
ملل متحد هم گزارش داده که سازمانهای بزرگ امدادی امسال به دلیل نگرانی از سیاستهای طالبان به ویژۀ محدودیتها بر کارمندان زن کمکهایشان به افغانستان را کاهش داده اند.
به دلیل کاهش کمکها، ادارههای ملل متحد و دیگر موسسههای ارائهکنندۀ خدمات بشردوستانه با مشکلات مالی جدی روبهرو هستند که این موضوع بحران بشری افغانستان را عمیقتر کرده است.
باشندهگان محلی: آتشسوزی در ولسوالی پغمان کابل با صدای فیر ها به همراه بوده است
باشنده گان منطقه « قلعه حیدر خان» در ولسوالی پغمان ولایت کابل به رسانه های محلی گفته اند که صدای فیر ها را شنیده اند که شام گذشته رخداده بود.
این اظهارات درحالی صورت گرفته است که طالبان عصر روز شنبه گفتند که یک شرکت گاز فروشی در ولسوالی پغمان دچار آتش سوزی شده و مسوولین اطفائیه برای خاموش ساختن آتش به محل اعزام شده اند.
خالد زدران سخنگوی قوماندانی امنیه حکومت طالبان در کابل با فرستادن خبرنامه یی به رسانه ها در این مورد، جزییات بیشتری ارائه نکرده است.
در تصاویر منتشر شده در رسانه ها ، شعلۀ آتش و ستونی از دود در محل رویداد دیده می شود.
علت این آتشسوزی و خسارات و تلفات احتمالی ناشی از این رویداد هنوز مشخص نشده است.
خبرنگاران مهاجر افغان در تهران خواهان رسیدهگی به وضعیت خبرنگاران و فعالین مدنی در ایران شدند
شماری از فعالان جامعه مدنی و خبرنگاران افغان، روز شنبه(دوم نوامبر) در نشستی که از سوی سازمان جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغان مقیم ایران در شهر تهران دایر شده بود، خواستار رسیدگی به وضعیت خبرنگاران افغان در ایران شدند.
نوید عزیزی مسول مطبوعاتی و عضو رهبری این سازمان شام گذشته به رادیو آزادی گفت که در این نشست بیش از ۵۰ خبرنگار و فعال جامعۀ مدنی به شمول زنان و دختران اشتراک داشتند:
"هدف از نشست سازمان جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغانستان مقیم ایران این بود که هیچ توجه ای از سوی نهاد های جامعۀ بین المللی صورت نگرفته، داد خواهی ما اینست که حد اقل به وضعیت خبرنگاران و فعالان جامعۀ مدنی، توجه داشته باشند. اگر اینبار توجۀ صورت نگرفت، ما دست به تحصن و اعتراضات گسترده خواهیم زد."
با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، فعالیت بیش از نصف رسانه های این کشور به دلایل مختلف متوقف شد و هزاران خبرنگار از کار بیکار شدند. شماری از خبرنگاران مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، صد ها خبرنگار و کارمند رسانه ای هم مجبور به ترک افغانستان گردیده، به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و ایران مهاجر شده اند، که با مشکلات زیاد مواجه اند و شکایت دارند که از سوی نهاد های بین المللی هیچ توجه به وضعیت آنها نشده است.
طالبان در ولسوالی شهرک ولایت غور دهها تن به شمول تعدادی از کودکان را بازداشت کرده اند
دو منبع محلی در ولایت غور به رادیو آزادی تأیید کردند که طالبان پس از درگیری با مردم قریه تنگی ازو در ولسوالی شهرک، ۳۰ نفر از ساکنان محل، از جمله چند کودک را بازداشت کردهاند.
این درگیری روز پنجشنبه گذشته زمانی آغاز شد که به گفتۀ باشنده های محل یکی از فرماندهان طالبان، به بهانه تلاشی خانهها و با انگیزههای شخصی، در یک روز دوبار به بازرسی خانههای مردم پرداخت.
به گفته منابع، مردم محل که مخالف تلاشی خانه ها بودند، با طالبان درگیر شده و شماری از آنها را خلع سلاح کردند.
این رویداد در حالی رخ داده است که هفته گذشته نیز در روستای سنگان ولسوالی پسابند غور، در جریان تلاشی خانهها توسط طالبان، مردم محل با آنها درگیر شده و شش نفر زخمی شدند.