لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۱

بنیت: مردم افغانستان احساس می‌کنند جهان آنها را فراموش کرده است


ریچادر بنیت، گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای افغانستان
ریچادر بنیت، گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای افغانستان

ریچادر بنیت، گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید، افغان‌ها به ویژه زنان و دختران افغان احساس می‌کنند که جهانیان آن‌ها رافراموش کرده اند.

او می‌گوید، عقب‌گرد زنان و دختران در افغانستان در تاریخ این کشور بی‌پیشینه بوده است.

آقای بنیت روز چهارشنبه (چهارم عقرب) پس از ارایه گزارش در مورد وضعیت بشری افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری گفت، مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران احساس می‌کنند که جهانیان آن‌ها را فراموش کرده است.

ریچارد بنیت گفته که دست‌آوردهای ۲۰ سالهٔ افغانستان با تهدید عقب‌گرد روبه‌رو است: "ابتدا این که در بخش حقوق زنان و دختران عقب‌گرد زیاد شده است، ممکن این عقب گرد در تاریخ بی‌پیشینه باشد، یعنی این عقب‌گردبزرگتر از سال ۱۹۹۶ بوده است، زیرا دست‌آوردهای که از سال ۲۰۰۱ در زمان جمهوریت در این ۲۰ سال به دست آمده بود با عقب‌گرد مواجه است، و این یک عقب‌گرد بزرگ است."

این در حالیست که با گذشت یک سال از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است، به زنان در بسیاری از ادارات دولتی اجازه کار داده نمی‌شود، اجازه سفر طولانی بدون محرم را ندارند و حجاب بر آنان اجباری شده است.

به همین گونه بالای خبرنگاران زن در رسانه‌ها نیز محدودیت‌های جدی وضع شده که به دلیل آن تعداد زیادی از خبرنگاران زن وظایف‌شان را ترک کرده اند.

ریچارد بنیت: جهان مسئولیت دارد تا افغانستان را فراموش نکند

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در این کنفرانس خبری گفت که نگرانی‌های جدی در رابطه به نقض حقوق بشر در افغانستان وجود دارد و اقلیت‌ها و رسانه‌ها تحت فشار قرار دارند.

آقای بنیت گفت، این حقیقت دارد که خبرهای سایر جهان، به ویژه اوکراین بر وقایع در افغانستان سایه افگنده، اما جهان مسئولیت دارد تا افغانستان را فراموش نکند، زیرا افغان‌ها بار دیگر تحت حاکمیت طالبان زند‌گی می‌کنند:
"رسانه‌ها به گونهٔ گسترده سرکوب شده‌اند، در آنجا بحران بشری و معافیت از مجازات است، حساب و کتاب وجود ندارد، فراموش نکنیم که این کشور چهار دهه جنگ را پشت سر گذاشته، وقتی من با افغان‌ها صحبت می‌کنم، آنان فکر می‌کنند که توجه جهان به جای دیگر، به ویژه مسئله اوکراین است و آنان تنها گذاشته شده و فراموش شده‌اند."


هرچند سخنگویان حکومت طالبان در این رابطه به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند، اما وزارت خارجهٔ آنان به روز چهارشنبه در یک اعلامیه گفته بود که جهانیان از روحیۀ مثبت طالبان سوء استفاده می‌کنند.

در این اعلامیه از راهکار برخی نهادها به شمول نهادهای زیر چتر سازمان ملل متحد انتقاد شده بود.

در اعلامیه آمده که آنان به نهادهای حقوق بشری و افراد ناظر سازمان ملل متحد زمینۀ بررسی‌های مستقل را فراهم ساخته اند، اما با وجود این روحیۀ همکاری آنان، برخی از اشخاص خلاف راه‌های علمی حقیقت یابی، با استناد بر شایعات و بر مبنای منابع مجازی گزارش می‌سازند و آن را بر ضد نظام حاکم به کار می‌برند.

اما بسته شدن مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم و جلوگیری از کار زنان در شمار زیادی از اداره‌های دولتی، نقض آشکار حقوق زنان است که در افغانستان و بیرون از آن با واکنش‌های جدی مواجه شده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG