لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۵

شورای صلح: گفتگوی امریکا با طالبان سبب پیروزی روند صلح خواهد شد


شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید اگر امریکا برای گفتگو با طالبان حاضر شود، این حرکت گام مهمی برای آغاز گفتگوهای صلح خواهد بود.

اعضای این شورا اقدامات صلح‌جویانه واشنگتن برای افغانستان و آماده‌گی آن به انجام گفتگوهای مستقیم با طالبان را گام مهم می‌خوانند و از آن استقبال می‌کنند.

عطاالرحمان سلیم معاون این شورا در واکنش به این اقدام امریکا روز دوشنبه «۲۵ سرطان ۱۳۹۷» در صحبت با رادیو آزادی گفت، اگر واشنگتن گفتگوهای رو در رو را با طالبان انجام دهد، این کار سبب پیروزی روند صلح افغانستان خواهد شد.

آقای سلیم تأکید می‌ورزد که شورای عالی صلح از همکاری کشورها و یا نهادها با پروسه صلح افغانستان استقبال می‌کند.

عطا الرحمان سلیم
عطا الرحمان سلیم

وی افزود:

"موقفی را که ایالات متحدۀ امریکا اتخاذ کرده است، ما در راستای همان برنامه‌های شورای عالی صلح می‌دانیم که در گذشته گفته بودیم، و باز هم تأکید می‌کنیم که هر نهاد ،هر سازمان و هر کشوری‌که بتواند نقش ممد را در این راستا ادا بکند، برای برگزاری گفتمان بین‌الافغانی و به‌خاطر رسیدن به صلح، ما آن را مفید و سودمند دانسته و از آن استقبال می‌کنیم."

روزنامه نیویارک تایمز به تازه‌گی نگاشته‌است که دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا برای تمامی دیپلومات‌هایش دستور داده‌است تا برای گفتگوهای مستقیم با طالبان آماده‌گی بگیرند.

هرچند این روزنامه از منبعِ نام نبرده‌است، اما نگاشته که مقام‌های افغان و امریکایی از این اقدام استقبال کرده‌اند و به باور این مقام‌ها، اقدام تازه امریکا می‌تواند سبب همسویی و نزدیکی طالبان و حکومت افغانستان شده و به آغاز گفتگوهای رسمی میان دو طرف بیانجامد.

روزنامۀ نیویارک تایمز این گام ایالات متحدۀ امریکا را نشانۀ برای پایان جنگ ۱۷ ساله در افغانستان خوانده‌است.

پیش از این طالبان بارها اعلام کرده‌اند که تنها با امریکا می‌خواهند مذاکره کنند، اما ایالات متحده بارها بر سهم داشتن و رهبری حکومت افغانستان در این گفتگوها پافشاری کرده است.

حکومت افغانستان نیز پیوسته گفته‌است که روند گفتگوهای صلح باید به مالکیت افغان‌ها انجام شود و یک صلح بین‌الافغانی باشد.

در این میان انتظار خادم یکی از کارشناسان روابط بین‌الملل این گام امریکا را برای پایان جنگ در افغانستان مثبت می‌خواند، اما می‌گوید به دور از انتظار هم نباید دانست که کشورهای حامی طالبان به ناکام کردن این پروسه تلاش می‌ورزند.

انتظار خادم
انتظار خادم

وی افزود:

"هر دو طرف باید هوشیار باشند که به مداخله خارجی اجازه ندهند کشورهای منطقه پروسه فعلی صلح را تخریب نکنند، خواست‌های شخصی و سلیقه‌ای‌ شان را جابه‌جا نکنند حالا مرحله حساس است، کشورهای منطقه و به خصوص کشورهایی‌که در مخالفت با امریکا قرار داشته و با هم رقابت دارند تلاش می‌کنند که یا در پروسه یا هم در رهبری طالبان و یا حکومت برای خود جا پیدا کنند."

به‌گفته خادم، پس از کنفرانس‌های علمای جهان اسلام در اندونیزیا و عربستان سعودی، فرصت‌های لازم برای انجام گفتگوهای صلح میان طالبان و حکومت فراهم شده‌است و تلاش‌های امریکا و شماری از کشورهایی‌که در تلاش پایان جنگ در افغانستان استند، نیز در این راستا بی‌نتیجه نخواهد ماند.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG