لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۵

مجلهٔ دیپلومات: دورنمای معارف در افغانستان تاریک به نظر می رسد


دانش آموزان یکی از مکاتب دخترانه در ولایت هرات
دانش آموزان یکی از مکاتب دخترانه در ولایت هرات

روزنامۀ واشنگتن ایگزامنیر

  • روزنامۀ واشنگتن ایگزامنیر به اظهارات دیوید پیترویس فرمانده پیشین نیرو های امریکایی در افغانستان تمرکز کرده است.

پیترویس در مطلبی برای نشریه اتلانتیک نوشته که افغانستان ممکن است برای چند سال آینده «محلی برای رشد اسلامگرایان افراطی» باشد.

او که در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ نیرو های بین المللی را در افغانستان رهبری می کرد، استدلال کرده که امریکا در بیست سال حضور در افغانستان اشتباهاتی کلیدی کرد. از دید پترویس نبود تعهد از اشتباهات بنیادی بود.

یوید پیترویس: افغانستان ممکن است برای چند سال آینده «محلی برای رشد اسلامگرایان افراطی» باشد.

به نوشته واشنگتن ایگزامینر، پترویس از اداره جو بایدن رئیس جمهور امریکا به خاطر کشتن ایمن الظواهری رهبر شبکه القاعده در افغانستان ستایش کرده و آن را دستاورد بزرگ خوانده است.

اما پترویس این نکته را برجسته کرده که حضور ظواهری در کابل، نشان می دهد که طالبان برای افراط گرایان اسلامی، پناهگاه می دهند.

مجله دیپلومات

  • مجله دیپلومات مطلبی منتشر کرده در مورد وضعیت بشری افغانستان در آستانه یک سالگی بازگشت طالبان به قدرت.

در مطلب آمده که جامعه جهانی در این مدت تلاش کرده تا راهی را برای پاسخگویی منسجم به تخطی های حقوق بشری طالبان در یابد.

طالبان از نزدیک به یک سال، برای دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان اجازۀ رفتن به مکتب نداده اند. نویسنده گفته که دورنمای معارف در افغانستان تاریک به نظر می رسد.

دیپلومات: اگربه دختر ها اجازه رفتن به مکتب داده نشود٬ شاید در چند سال آینده، هیچ دختری در پوهنتون های این کشور دیده نشود.

در ادامه مطلب آمده که به اساس دستور طالبان، در هر ولسوالی افغانستان باید یک مدرسه حکومتی فعال باشد.

در مطلب می خوانیم که محصلان پوهنتون ها نگرانی دارند که مقام های طالبان، آنها را به صورت فزاینده به خود سانسوری مجبور می کنند.

به باور نویسنده، محصلانی که در داخل صنف های درسی حضور می یابند، هراس دارند که مبادا به عنوان مُخبر یا جاسوس شناخته شوند.

در ادامه مطلب آمده که طالبان اکنون بیشتر می خواهند تا مضامین اسلامی در پوهنتون ها افزایش یابد و جایگزین مضمون های خیلی مهم شود.

به باور نویسنده اگر برای دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان اجازه رفتن به مکتب ها داده نشود، شاید در چند سال آینده، هیچ دختری در پوهنتون های این کشور دیده نشود.

XS
SM
MD
LG