لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۷

فایق: نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین افغانستان به گونه هدفمند به قتل می‌رسند


اخیراً نصیر‌احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
اخیراً نصیر‌احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد

ادامهٔ هدف قرار گرفتن نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین در افغانستان، نگرانی‌ها را بیشتر کرده است.

اخیراً نصیر‌احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته است که قتل‌های هدفمند نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین در افغانستان هنوز ادامه دارد.

او روز یک‌شنبه در صفحۀ توییترش در واکنش به کشته شدن ریاض احمدزی، یکی از نیروهای قطعۀ ‌خاص حکومت پیشین در شهر جلال آباد، نوشته است: "عفو عمومی طالبان کجاست؟"

خانواده ریاض احمدزی به برخی رسانه ها گفته که او سه روز پیش در شهر جلال آباد ننگرهار در پیش روی خانه‌اش کشته شد، اما در این مورد جزئیات بیشتر نداده است.

ریاض احمدزی سه روز پیش در شهر جلال آباد ننگرهار در پیش روی خانه‌اش کشته شد.

رادیو آزادی تلاش کرد با خانوادۀ وی در بارۀ جزئیات بیشتر این رویداد صحبت کند، اما موفق نشد.

اما این رویداد و رویدادهای مشابه این نگرانی و پرسش را به میان آورده است که چرا نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین افغانستان هنوز هدف قرار می‌گیرند و کی‌ها در عقب این کار هستند؟

کمیسیون مستقل حقوق بشر نظام پیشین جمهوریت افغانستان که توسط طالبان لغو شده و اکنون در بیرون از افغانستان فعالیت می‌کند، به تاریخ ۱۹ مارچ سال روان حکومت طالبان را به کشتن و شکنجۀ سربازان نظام جمهوری مخلوع افغانستان متهم کرد.

این کمیسیون در گزارش خود نوشته بود: "گزارش‌های رسیده به آن‌ها نشان می‌دهد که طالبان سربازان و نظامیان حکومت گذشته را به گونهٔ بسیار ظالمانه دستگیر، شکنجه و سپس با بی‌رحمی از بین می‌برند."

اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان می‌گوید که فرمان عفو عمومی تطبیق شده و هیچ‌کس حق نقض آن را ندارد.

او روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت:
"این گونه رویدادهای که در روستاها و مناطق اتفاق می‌افتد اغلب دشمنی شخصی و بر اساس رقابت شخصی است که یک جنایت است، طبعاً چنین رویداد‌ها در جامعه‌ای که انسان‌ها زندگی می‌کنند رخ می‌دهد، اما بر اساس ملاحظات سیاسی نیست، بلکه چنین افرادی که در گذشته سرباز بوده‌اند، پیشینه و مشکلات و مسائل شخصی خود را دارند."

اما با در نظرداشت این ادعای طالبان، در ماه حمل سال گذشته، سازمان دیدبان حقوق بشر در یک گزارش مستند گفت، طالبان پس از به قدرت رسیدن شان، بیشتر از ۱۰۰ تن از نیروهای امنیتی پیشین افغانستان را در چهار ولایت یا بدون محکمه اعدام کردند و یا هم به گونهٔ اجباری ناپدید کرده‌اند، اما طالبان این ادعا را نیز رد کرده‌ بودند.

با وجود رد این گونه گزارش‌ها از سوی طالبان، رادیو آزادی نیز سال گذشته دو گزارش مستند‌ را منتشر کرد که در آن با خانواده‌های سربازان پیشین کشته شده در کابل، پروان، بغلان، کندهار، کنر، هلمند و ننگرهار صحبت شده بود و آنها نیز این را تأیید کردند که طالبان اعضای خانواده‌های آن‌ها را کشتند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG