لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۷

افغانستان

پاکستان و چین از طالبان خواستند برای مقابله با گروه‌های تروریستی اقدام کنند

صدراعظم‌های پاکستان و چین: حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان تهدیدی برای منطقه است
صدراعظم‌های پاکستان و چین: حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان تهدیدی برای منطقه است

پاکستان و چین مشترکاً از حکومت طالبان خواستند که اقدامات همه‌جانبه را برای از بین بردن گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان انجام دهد.

لی کیانگ، صدراعظم چین، و شهباز شریف، همتای پاکستانی‌اش، در اعلامیۀ مشترکی که امروز چهارشنبه (۲۵ میزان) نشر شد، تأکید کردند که حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است.

صدراعظم‌های دو کشور همچنان از طالبان خواسته‌اند که از استفاده از خاک افغانستان علیه همسایه‌هایش، منطقه و فراتر از آن جلوگیری کنند.

در این اعلامیه، دو کشور خواهان تلاش‌های مشترک جامعۀ جهانی برای ترغیب طالبان به ساختن حکومت همه‌شمول در افغانستان شده‌اند.

این اعلامیه پس از آن منتشر شد که لی کیانگ، صدراعظم چین، دوشنبه گذشته وارد اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان شد.

آقای کیانگ در نشست سران سازمان همکاری شانگهای که امروز در اسلام‌آباد برگزار شد نیز اشتراک کرده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

صدراعظم پاکستان به تامین ثبات در افغانستان تاکید کرد و آن را زمینهٔ برای تقویت روابط و تجارت منطقه دانست

 شهبار شریف صدراعظم پاکستان
شهبار شریف صدراعظم پاکستان

شهبار شریف صدراعظم پاکستان امروز چهارشنبه ( ۲۵ میزان ) گفت که برای استفاده از فرصت های تجاری و ترانزیتی در منطقه، نیاز است تا افغانستان از صلح و ثبات پایدار برخوردار باشد.

آقای شریف این را در سخنرانی اش در نشست سازمان همکاری شانگهای که به میزبانی اسلام آباد برگزار شد، ابراز کرد.

او همچنان افزود که افغانستان فرصت ارزشمندی را برای تجارت و ترانزیت از نظر اتصال با منطقه ایجاد می کند که فایده آن به تمامی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای می رسد.

صدراعظم پاکستان از جامعه جهانی هم خواست که در زمینه کمک های بشردوستانه از افغانستان بیشتر حمایت کند.

شهباز شریف از حکومت طالبان خواست که برای ایجاد یک حکومت فراگیر پاسخ مثبت بدهد و اطمینان حاصل کند که هیچ گروهی از خاک افغانستان علیه دیگر کشورها استفاده نخواهد کرد.

افغانستان عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است، اما پس از برگشت طالبان به قدرت در بیش از سه سال گذشته، کرسی افغانستان در این نشست ها خالی می باشد.

در اعلامیه مشترک این نشست که امروز نشر شد نامی از افغانستان گرفته نشده است.

جنبش زنان افغانستان برای برابری در کابل دست به تظاهرات زد

معترضان خواستار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها و دستیابی به حقوق اساسی خود شدند.
معترضان خواستار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها و دستیابی به حقوق اساسی خود شدند.

اعضای جنبش زنان افغانستان برای برابری امروز چهارشنبه ۲۵ میزان یک راهپیمایی اعتراضی را در کوچه‌های غرب شهر کابل راه‌اندازی کردند.

ویدیوهایی از این راهپیمایی در شبکه‌های اجتماعی نشر شده است.

اشتراک‌کننده‌های این راهپیمایی که زنان و مردان بودند، خواستار توقف آنچه که آنها نسل‌کشی هزاره‌ها خواندند، شدند و همچنان شعار تحصیل، کار، آزادی را سر دادند.

جنبش زنان افغانستان برای برابری همچنان از جامعۀ جهانی خواست که کمک‌های بشردوستانه را بدون نفوذ طالبان به دسترس مردم افغانستان قرار دهد.

پیش از این، شماری از زنان در ماه سنبله امسال بعد از مدت طولانی به سرک‌های غرب کابل برآمده و علیه محدودیت‌های روزافزون طالبان صدا بلند کردند.

طالبان پیش از این تظاهرات را با خشونت سرکوب کرده‌اند؛ از همین‌رو بیشتر تظاهرات در مکان‌های سربسته صورت می‌گیرند.

قطر و بریتانیا دربارۀ وضعیت بشری افغانستان گفت‌وگو کردند

وضعیت خدمات صحی و آموزش در افغانستان از موضوعات اصلی این ملاقات بود.
وضعیت خدمات صحی و آموزش در افغانستان از موضوعات اصلی این ملاقات بود.

لولو الخاطر، معاون وزیر خارجۀ قطر، و اندرو مک کابری، نمایندۀ ویژۀ بریتانیا برای افغانستان و پاکستان، در ملاقات‌شان در مورد وضعیت بشردوستانه در افغانستان گفتگو کرده‌اند.

بر اساس خبرنامۀ وزارت خارجۀ قطر، این ملاقات روز گذشته (سه‌شنبه، ۲۴ میزان) در حاشیۀ مجمع جهانی بشردوستانه در شهر لندن انجام شد.

در خبرنامه آمده است که دو مقام در مورد وضعیت بشری افغانستان، به‌ویژه خدمات صحی و آموزش در آن کشور، گفت‌وگو کردند.

این گفت‌وگوها در حالی انجام شده که نهادهای حقوق بشری در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده‌اند.

طالبان با برگشت به قدرت، محدودیت‌های سختگیرانه‌ای را بر زنان و دختران وضع کرده‌اند؛ از جمله بسته‌ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم و ممنوعیت بر کار زنان در اکثر ادارات دولتی و غیردولتی.

اردوی پاکستان از آغاز تمرینات مشترک نظامی با روسیه خبر داده است

تمرینات «دوستی هفت» به مناسبت هفتمین سال همکاری در خیبرپختونخوا آغاز شده است.
تمرینات «دوستی هفت» به مناسبت هفتمین سال همکاری در خیبرپختونخوا آغاز شده است.

اردوی پاکستان از آغاز تمرینات مشترک نظامی با روسیه خبر داده است.

روزنامۀ دان پاکستان به نقل از اعلامیۀ منتشر شده از سوی اردوی این کشور خبر داده که این تمرینات نظامی موسوم به «دوستی هفت» روز گذشته، سه‌شنبه (۲۴ میزان)، به مناسبت هفتمین سال همکاری بین اردوی پاکستان و روسیه در ایالت خیبرپختونخوا آغاز شد.

قرار است این تمرینات برای دو هفته ادامه یابد.

هدف از برگزاری این تمرینات، بهبود مهارت‌های حرفه‌ای از طریق آموزش‌های مشترک خوانده شده است.

سفیر طالبان در چین از آماده‌گی پیکنگ برای آغاز اقدامات در پروژه دهلیز واخان در افغانستان خبر داد

تصویر آرشیف: نقشه ولایت بدخشان که مسیر واخان نیز به سمت چین از آن میگذرد.
تصویر آرشیف: نقشه ولایت بدخشان که مسیر واخان نیز به سمت چین از آن میگذرد.

سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در چین می گوید که پیکنگ از تلاش های حکومت طالبان در فعال سازی دهلیز واخان بین چین و افغانستان قدردانی کرده و آماده می شود که به تدریج اقداماتی را برای امور این دهلیز بردارد.

مولوی بلال کریمی، سفیر طالبان در چین، روز سه شنبه (۱۵ اکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) در اعلامیه ای گفته که در ملاقات با لیوجین سونگ رئیس دیپارتمنت آسیا در وزارت امور خارجه چین روی توسعه و تقویت روابط سیاسی، تجارتی، اقتصادی و ترانزیت با منطقه، بحث کرده است.

در اعلامیه از قول لیوجین سونگ گفته شده که شرکتهای نفت و گاز ام. سی. سی و آسیای میانه بیشتر تشویق خواهند شد، تا روند استخراج نفت حوزه نفتی دریای آمو، سرعت یابد و کارهای جاری در پروژه مس عینک، گسترده تر و سریع تر شود.

وزارت امور خارجه چین نیز به روز سه شنبه در یک اعلامیه در ویب سایت خود این ملاقات را تأیید کرده، اما فقط گفته است که هر دو جانب در مورد روابط چین و افغانستان و سایر موضوعات مورد علاقه تبادل نظر کرده اند.

چین مانند سایر کشورهای جهان حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما نخستین کشوری بود که در اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی، رسماً اعتبارنامه بلال کریمی، سفیر حکومت طالبان را در پیکنگ پذیرفت.

سازمان ملل: نهاد های بشری در شش ماه گذشته به بیشتر از ۱۳ میلیون افغان کمک فراهم کرده اند

روند توزیع کمک های بشری به نیازمندان در ولایت ارزگان در جنوب افغانستان.
روند توزیع کمک های بشری به نیازمندان در ولایت ارزگان در جنوب افغانستان.

براساس آمار ادارۀ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان(اوچا) در شش ماه اول سال جاری، نهادهای بشردوستانه به شکلی از اشکال با ۱۳.۴ میلیون تن در افغانستان، کمک کرده اند.

اوچا روز سه شنبه (۱۵ اکتوبر) در شبکۀ اکس (تویتر سابق) نوشته که از ماه جنوری تا جولای سالجاری حداقل ۲۰۲ میلیون افغان سه نوع حمایت سکتوری را دریافت کرده اند.

براساس آمار جدید ادارۀ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد، در مجموع ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان در زمینه های مختلف از جمله غذا، صحت و آموزش به کمک نیاز دارند.

به گفته اوچا، از جملۀ ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجۀ درخواست شده، تاکنون صرف حدود ۷۳۵ میلیون دالر آن را دریافت کرده است.

به روز چهارشنبه، باران های شدید در هفت ولایت افغانستان پیش بینی شده است

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان، به روز جهارشنبه (۱۶ اکتوبر) باران هایی شدید را در هفت ولایت افغانستان پیش بینی کرده است.

آژانس خبری باختر در کنترل طالبان، روز سه شنبه براساس اطلاعیۀ ریاست هواشناسی گفته که وقوع باران های نسبتاً شدید،توام با رعد و برق و احتمال سرازیر شدن سیلاب های آنی در ولایات بدخشان، نورستان، تخار، پنجشیر، بغلان، کندز و بلخ پیشبینی می شود.

بارندگی های اخیر و سرازیر شدن سیلابها در چندین ولایت افغانستان، تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی در قبال داشته است.

گزارش‌ها: جاوید کوهستانی کارشناس امور سیاسی و نظامی از بند طالبان رها شد

جاوید کوهستانی کار شناس امور نظامی و سیاسی.
جاوید کوهستانی کار شناس امور نظامی و سیاسی.

بر اساس گزارش بعضی از رسانه های داخلی افغانستان، جاوید کوهستانی جنرال سابق و کارشناس امور نظامی از توقیف طالبان رها شده است.

اعضای خانوداه آقای کوهستانی در صحبت با رسانه ها تائید کرده اند که او امروز سه شنبه به خانه برگشته است . اما در این مورد جزئیات نداده اند.

جاوید کوهستانی در هفته اول ماه میزان در کابل دستگیر شد و در آن وقت فعالان حقوق بشر گفتند که استخبارات طالبان او را دستگیر کرده است.

آقا کوهستانی از جمله تحلیلگرانی است که بعد از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان ماند و گاهگاهی با رسانه ها هم صحبت می کرد.

معلوم نیست که طالبان به چه دلیل او را دستگر کردند و منابع رسمی طالبان هم تا حال در مورد بازداشت وی چیزی نگفته اند.

قبل از این هم یک تعداد فعالان در افغانستان دستگیر شده بودند که پس از مدتی و رها شده اند اما مقامات طالبان نه در مورد بازداشت و نه از رهائی آنها جزئیات داده اند.

دو حادثۀ ترافیکی در دایکندی ۴ کشته و ۱۸ زخمی برجای گذاشت

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

در دو حادثه ترافیکی در ولایت دایکندی، ۴ نفر جان باخته و ۱۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

در حادثه اول، صبح امروز سه‌شنبه، یک موتر مسافربری نوع فلانکوچ در مسیر راه اشترلی دایکندی به کابل، در منطقه کوتل گرگی از ولسوالی میرامور واژگون شد. در این حادثه ۲ زن جان باختند و ۱۲ نفر دیگر، از جمله ۴ زن، زخمی شدند. به گفته حسین علی داد، یکی از باشندگان میرامور، زخمیان به یک مرکز درمانی منتقل شده‌اند.

در حادثه دوم، روز دوشنبه در منطقه بادامک شیش در مرکز دایکندی، ۲ نفر دیگر جان باخته و ۶ نفر زخمی شدند. گفته شده است که سرنشینان این موتر نیز باشندگان ولسوالی سنگ تخت و بندر دایکندی بودند.

دایکندی به‌دلیل خرابی و نبود سرک‌های مناسب همواره شاهد چنین حوادث ترافیکی بوده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG