لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۳

سپنتا: حکومت با فاجعه قانونی و عدم مشروعیت سیاسی مواجه‌است


در ادامه نگرانی‎ها از وضعیت فعلی افغانستان، مشاور پیشین امنیت ملی می‎گوید که با گذشت هر روز قانون شکنی‎ها در این کشور افزایش می‎یابند.

رنگین دادفر سپنتا می‎گوید که حکومت با فاجعه قانونی و عدم مشروعیت سیاسی رو به رو است.

سپنتا روز یکشنبه «۵قوس۱۳۹۶» در نشست احزاب محور ملی و توسعه افغانستان گفت که کشور در یک حالت اضطراری قرار دارد.

رنگین دادفر سپنتا
رنگین دادفر سپنتا

او افزود نصف خاک کشور در دست مخالفین است و دولت در آن‎جا حاکمیت ندارد و این به گفته وی نشان دهنده عدم مشروعیت دولت است:

"آنانی‎که امروز در راس هرم قدرت هستند بیشتر مشروعیت شان را به اراده قدرت‎های بزرگ جهان می‎دانند نسبت به ارای مردم، انتظار ما این بود تا حکومت وحدت ملی با ارائه خدمات مشروعیت سیاسی اش را کسب کند اما به واقعیت نپیوست."

پیش از این نیز شماری از احزاب و چهره‎های سیاسی از عملکرد حکومت وحدت ملی انتقاد کرده‎اند.

جبهه ملی نوین افغانستان، خانه احزاب سیاسی، شورای احزاب جهادی، شورای حراست و ثبات، انجمن والیان افغانستان و شماری دیگر از جریان‎های سیاسی در یک سال گذشته انتقادات شدید بر حکومت وحدت ملی داشته‎اند.

نا امنی، فقر، فرار جوانان، فرار سرمایه، مداخله مستقیم کشورهای همسایه در امور افغانستان و قانون شکنی از مواردی گفته شده‎اند که نگرانی این جریان‎ها را بر انگیخته‎است.

اما پاسخ حکومت وحدت ملی به این نگرانی‎ها و انتقادها چیست؟

ارگ: انتظار داریم که داکتر سپنتا قانون اساسی کشور را دقیق مطالعه کند.
ارگ: انتظار داریم که داکتر سپنتا قانون اساسی کشور را دقیق مطالعه کند.

شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور می‎گوید:

"ما انتظار داریم که داکتر سپنتا قانون اساسی کشور را دقیق مطالعه کند، دوره ریاست جمهوری در آن وضاحت دارد و مشروعیت حکومت هم برگرفته شده از آرای مردم است."

از سوی هم مولوی عبدالسلام ضعیف سفیر رژیم طالبان در پاکستان می‎گوید که استراتژی نظامی حکومت افغانستان کارا نیست و کشور را هیچ زمانی به صلح نمی‎رساند.

عبدالسلام ضعیف
عبدالسلام ضعیف

او افزود:

"موضوع افغانستان سیاسی است و به یک راه حل سیاسی نیاز دارد اما متاسفانه که استراتژی سیاسی به استراتژی نظامی مبدل شده و تا زمانی‎که استراتژی نظامی حاکم باشد ما با مشکلات رو به رو خواهیم بود."

وی پیشنهاد می‎کند که برای رسیدن به ثبات، باید صلح به یک پروسه مبدل شود نه پروژه، طرفین جنگ به یکدیگر شان اعتماد کنند و تضمین اجرایی پس از توافق داده شود.

در همین حال شماری از اعضای ولسی جرگه از جمله عبدالقیوم سجادی به این باور اند تا زمانی‎که طرفین نزاع نقاط و دیدگاه‎های مشترک شان را با یک دیگر مبادله نکنند، زمینه برای حل اختلافات و تامین صلح فراهم نمی‎شود.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG